Over BI-Kring

BI-kring staat voor Benelux Intelligence kring. BI-kring is een Kennisplatform. Doel van dit kennisplatform is bij te dragen aan de professionalisering van de vakgebieden Business-, Market- en Competitive Intelligence.

BI-kring wil bijdragen aan de professionalisering van Intelligence als vakgebied en de toepassing ervan in organisaties. Wij doen dit door vragers- en aanbieders van kennis met elkaar in contact te brengen. De kennisketen vormt daarbij onze leidraad. We voeren redactie en publiceren relevante nieuwsberichten en artikelen, maar bieden ook op verschillende manieren gelegenheid (meer of minder op maat) met andere specialisten in contact te komen.
 
BI-Kring is de enige Business Intelligence Community in Nederland die Hoger- en Universitair onderwijs linkt met de dagelijkse bedrijfspraktijk. De doelen die BI-Kring nastreeft, komen tot leven in inhoudelijk kwalitatief hoogstaande seminars, waar experts uit het bedrijfsleven en onderwijs hun kennis en ervaring delen en via het BI Portaal: www.BI-Kring.nl. Deze aanpak wordt breed ondersteund: het netwerk dat eind 2002 is opgericht heeft op dit moment ruim 1300 leden en groeit dagelijks. De website, www.BI-Kring.nl, wordt maandelijks door 11.000 personen bezocht. Kijk voor meer informatie op www.BI-Kring.nl Om toegang te krijgen tot de functionaliteit die BI-kring biedt dient u zich als lid te registreren. 
 
Participatie in de community is voor de basisfuncties van de community gratis. BI-kring levert u tal van voordelen. U kunt met andere specialisten en professionals in contact komen maar u kunt in onze bibliotheek ook documentatie vinden over de onderwerpen die u interesseren.
 
In de BI community mag u een eigen profielpagina aanmaken. U kunt aangeven wat uw eigen functie is en wat uw competenties zijn. Anderen kunnen dan zien wat uw specialisme is - en of zij wellicht bij u terecht kunnen voor raad en daad. De profielen kunnen gelinkt worden in een netwerk. U geeft aan wie bekenden van u zijn en/of met wie u eerdere ervaringen heeft. Zo wordt nog duidelijker wat u voor elkaar zou kunnen betekenen. Tenslotte kunt u personen die een interessant profiel of netwerk hebben direct een bericht sturen. Het leggen van interessante contacten wordt zo een stuk eenvoudiger. Vul vandaag nog uw profiel volledig in - het kost slechts 5 minuten. U wordt niet gevraagd om persoonlijke informatie en bent nergens verplicht antwoord te geven. Stel uw eigen netwerk samen en deel vandaag nog de kennis van meer dan 1500 BI-specialisten.