Data Intelligence

Op 05.07.2018
Geplaatst door International Management Forum
+31 (0) 40 246 02 20
Categorieën: Opleidingen, Data Science
Hits: 292

 

Data Intelligence

 

In de 5-daagse opleiding Data Intelligence staan data en de omgang met data centraal. Het complexe speelveld rondom data wordt diepgaand behandeld en er wordt antwoord gegeven op vragen als: wat zijn data, waar worden data voor gebruikt, door wie eigenlijk en wie of wat produceert data? Wat voor soorten data zijn er, hoe onderhoud je deze en wie is daarvoor verantwoordelijk?

 

 

 

Er zijn verschillende rollen rondom data, van database beheerder tot data steward, van business analist tot data council. Al deze rollen hebben toegang tot data nodig, maar hebben andere wensen en eisen voor de opslag van data, de beveiliging en het onderhoud ervan. Elk type data is ook anders. Je hebt master data, metadata en big data. Tijdens de opleiding wordt stilgestaan bij de verschillen maar ook bij de onderlinge samenhang. Hoe worden deze data opgeslagen: in databases, data warehouses, data lakes, data vaults, cloud en wat zijn de verschillen daartussen? Waarom zou u het een wel doen en het ander niet?

 

 

 

Om iets met data te kunnen doen (gaat het bv. alleen om vastlegging, of juist over compliance of ondersteuning bij beslissingen?) zullen data gemanipuleerd moeten worden. De diverse tools en technieken, zoals ETL, OLAP, data mining en predictive analytics, komen daarom eveneens ruimschoots aan bod. Wanneer uw organisatie groter wordt, is governance op uw organisatie, maar ook op uw data noodzakelijk. Om deze reden worden ook de architectuur, integratie, strategie, lifecycle en governance van data behandeld.

 

 

 

Data

 

De Data Intelligence opleiding bestaat uit 5 lesdagen en wordt centraal in het land georganiseerd.

 

 

 

De opleiding vindt plaats op:

 

 

  • 28 september en 5, 12, 19 en 26 oktober 2018 (09.30 tot 17.00)

 

  • 19 en 26 november en 3, 10 en 17 december 2018 (14.00 tot 21.00)

 

 

 

Kosten

 

De kosten van de 5-daagse Data Intelligence opleiding bedragen € 3.195,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is incl. catering en documentatiemateriaal.

 

 

 

Meer informatie

 

Kijk voor meer informatie op onze website:

 

http://www.imf-online.com/vakgebieden/bi-big-data-data-science/data-intelligence.php

 

 

 

Of neem contact met ons op via 040 246 0220 of info@imf-online.com.