1 item tagged "webshop"

 • Een webshop zonder fysieke winkel, mèt fysieke balie. Hoe zit dat?

  Een webshop zonder fysieke winkel, mèt fysieke balie. Hoe zit dat?

  “We zijn geen winkel, we zijn een balie”. Algemeen directeur Pim Pernot maakt graag duidelijk waarin InstallatieBalie.nl verschilt. Online, maar wel met een fysieke balie. Hij vertelt er over bij B2B Digital.

  Het relatief jonge bedrijf richt zich op zelfstandige, regionale installateurs met 1 tot 5 man personeel met zo’n 70.000 gecodeerde artikelen. De site was feitelijk een doorstart van twee technische groothandels in Den Haag en Oss met gezamenlijk bijna 40 jaar ervaring, maar is verder ‘vanaf de tekentafel ontworpen’.

  En die balies zijn er niet voor niets. Installateurs hebben soms snel een onderdeel nodig. Dan is het wel zo handig als je dat gelijk kunt halen. Bovendien zijn zzp’ers vaak niet op kantoor, maar bij de klant.

  Het bedrijf heeft geen ‘gigantische vloot bestelbussen of een leger aan inkoopmanagers’. ‘Wat we wel hebben, is passie voor ons vak en een oprechte gedrevenheid om anderen te helpen’.

  Pernot: “Onze klanten vinden het prettig om spullen op te halen. Niet alle spullen zijn ook geschikt om te versturen via pakketdiensten.”

  Maar even belangrijk is de persoonlijke binding met klanten. Die van tijd tot tijd flink in watten worden gelegd. Met gratis lunches en koffiebekers met hun eigen naam erop. En installatiebraderieën  waar leveranciers producten kunnen tonen.

  InstallatieBalie.nl introduceerde ook het 12 uurtje: Elke werkdag een grappig filmpje via WhatsApp om met een goed humeur aan de tweede helft van de dag te beginnen.

  “Mensen doen zaken met mensen, dat leggen we de nadruk op. Het is niet zo dat wij uitgebreide technische adviezen geven, maar medewerkers moeten de taal begrijpen.”

  WhatsApp blijkt het favoriete communicatiemiddel. “Als we bellen staat de installateur misschien op een trap. Een chatapp is veel handiger.”

  Het bedrijf telt nu vier fysieke balies onder de grote rivieren, maar de ambitie is om dat verder uit te breiden.

  Auteur: Jan Libbenga

  Bron: Emerce

EasyTagCloud v2.8