1 item tagged "World Situation Room"

 • ‘World Situation Room’ visualiseert wereldwijde impact coronavirus

  ‘World Situation Room’ visualiseert wereldwijde impact coronavirus

  Toucan Toco en CashStory hebben hun expertise ingezet om data over de coronacrisis door middel van datavisualisatie beter leesbaar en voor iedereen toegankelijk te maken. De applicatie World Situation Room toont nauwkeurige en relevante informatie over de impact van het Covid-19 virus op de wereldwijde gezondheid en economie in een interactief dashboard.

  World Situation Room visualiseert updates over de wereldwijde verspreiding van de Covid-19 pandemie, met onder andere het aantal bevestigde besmettingen en genezen verklaarde patiënten. Door deze gegevens in een interactief dashboard weer te geven worden trends inzichtelijk, net als een ranking van de verschillende landen waar besmettingen zijn vastgesteld. 

  Daarnaast toont het dashboard informatie over de wereldwijde economische impact van de coronacrisis, met data over aandelen, grondstoffen, valuta’s en algemene economische indicatoren.

  Gebruikers van het interactieve dashboard kunnen de informatie naar wens op globaal of nationaal niveau bekijken. 

  De applicatie is een bètaversie, er wordt gewerkt aan het toevoegen van onder andere rentetarieven, logistiek en supply chain updates en het tonen van financiële concessies verleend door regeringen ter ondersteuning van handel en industrie. 

  “In een tijd van ongekende onzekerheid en volatiliteit, is het onze missie om één bron te bieden van nauwkeurige en up-to-date informatie over gezondheids- en economische ontwikkelingen,” aldus Baptiste Jourdan, oprichter van Toucan Toco. 

  Bron: Toucan Toco

EasyTagCloud v2.8