1 item tagged "Lego"

 • Gartner's nieuwjaars resoluties voor CIO's in 2020

  Gartner's nieuwjaarsresoluties voor CIO's in 2020

  Voordat CIO's allerlei nieuwe initiatieven in het komende jaar gaan ontplooien, is het nuttig om zowel de mentale en fysieke ruimte op te ruimen om plek te creëren voor die nieuwe dingen, adviseert Gartner.

  Zoals de analistenfirma in haar 2020 CIO Resoluties rapport aangeeft, kan dit echter een uitdaging zijn voor de huidige technologische en digitale leiders.

  Ondanks de stijgende IT-budgetten zijn veel IT-afdelingen ondergefinancierd omdat verzoeken voor IT de beschikbare budgetten overstijgen, melden de analisten van Gartner en de auteurs van het rapport Mark Raskino, Mary Mesaglio en Tina Nunno.

  'De druk om meer te doen met minder, of om gewoon meer te doen, kan leiden tot aanzienlijke fysieke en mentale vermoeidheid', schrijven ze.

  'CIO's moeten een omgeving creëren waar zowel zij als hun afdelingen mentale ballast kunnen elimineren en het nieuwe jaar energiek beginnen'.

  Hun aanbeveling? Laat onnuttige ballast vallen of doe spullen weg die steeds minder opbrengen of weinig waarde toevoegen.

  Een manier is om het kantoor te legen en alleen spullen terug te brengen waar CIO's zich positief over voelen.

  'De ruimte herschikken voor een nieuw perspectief', zeggen de analisten.

  De hele IT-afdeling kan ook een opruimdag inplannen.

  Gartner adviseert ook om de achterstand van initiatieven die zwaar drukt op de afdeling, weg te werken en om beleid, processen of procedures die geen waarde toevoegen, op te ruimen.

  Op deze manier kunnen CIO's 'fris beginnen met een toekomstgericht plan'.

  De auteurs van het rapport roepen ook op om een einde te maken aan het 'opendeurbeleid' van de CIO.

  'Degenen die gebruik maken van een openstaande kantoordeur zijn niet altijd degenen die een CIO het meest nodig heeft', merken ze op.

  In plaats daarvan moeten CIO's zich beschikbaar stellen aan 'strategische genodigden' of high performers van verschillende niveaus en afdelingen.

  'Delegeer, machtig en stel je leiderschapsteam in staat om de andere bezoekers in het spel te brengen', benadrukken ze.

  Langzaam en niet snel denken

  Een van hun topadviezen voor CIO's is om 'analoog te denken'.

  'Langzaam denken, niet snel denken, overwint complexe problemen en vindt originele oplossingen', stellen ze. 'Je geest heeft hulp nodig om harder te werken en substantiëler te denken. Soms helpen minder rigide, langzamer en meer fysieke denkgereedschappen'.

  Herinner je je de vulpen? 'Gebruik het om vier of vijf cultuurverschuivende zinnen op te stellen die het komende jaar vaak herhaald moeten worden', stellen ze.

  Soms helpen minder stijve, langzamere en meer fysieke denkgereedschappen.

  CIO's wordt geadviseerd om schrijfpapier van topkwaliteit te gebruiken en deze woorden als een kalligraaf te schrijven om zeer gedenkwaardige aforismen te creëren.

  Een andere aanpak is om de hele kantoormuur te gebruiken als 'denkruimte', met details van hun plannen voor 2020.

  Dit is een gangbare praktijk bij digitale reuzen en starters, meldt Gartner.

  Zij adviseren ook om 'uw volgende organisatie in LEGO te ontwerpen'.

  Haal een grote grondplaat en een doos met minifiguurtjes. Deze laatste zullen de 'metaforische bouwvakkers, duikers en superhelden' in de organisatie vertegenwoordigen.

  Net als in voorgaande jaren eindigt Gartner met deze eeuwigdurende resolutie - om tijd te maken voor een directe ervaring met nieuwe technologieën.

  Deze kunnen variëren van alledaagse Internet of Things (IoT)-producten, tot low-code-platforms die 'citizen developers' in de organisatie in staat stellen, evenals opkomende technologieën die specifiek zijn voor hun respectievelijke industrieën.

  Dit is belangrijk omdat te midden van de drukke en verschuivende rol van de huidige CIO's, ze naar verwachting ook de aanzet zullen geven tot futuristische zakelijke deals en inzichten zullen delen over belangrijke opkomende technologieën, concludeert Gartner.

  Auteur: Divina Paredes

  Bron: CIO

EasyTagCloud v2.8