1 item tagged "fieldlab"

 • TU Delft lanceert nieuw IoT fieldlab

  TU Delft lanceert nieuw IoT fieldlab

  Het nieuwe fieldlab Do IoT (Delft on Internet of Things) is eerder deze week officieel van start gegaan tijdens een bijeenkomst op de TU Delft Campus. Het Do IoT Fieldlab richt zich op het ontwikkelen van toepassingen van het Internet of Things, waarbij 5G een belangrijke rol speelt.

  Tijdens de bijeenkomst op de TU Delft Campus verrichtte wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag namens de MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) de openingshandeling: een demonstratie van het tactiele internet. De MRDH investeert 200.000 euro in het Do IoT Fieldlab.

  Bij het Internet of Things (IoT) wisselen grote aantallen apparaten informatie uit via een draadloos netwerk. Dat vraagt om zeer snelle verbindingen met een hoge betrouwbaarheid en korte reactietijd. 5G, de nieuwe generatie mobiele communicatienetwerken, biedt deze mogelijkheid.

  Binnen de TU Delft werken meerdere faculteiten, EWI, Techniek, Bestuur en Management (TBM) en Industrieel Ontwerpen (IO), samen om zo niet alleen de technische uitdagingen op te lossen, maar ook kwesties rondom governance, data management, design en sociale aspecten aan te pakken.

  Ook voor het zogeheten tactiele internet, waarbij we via het internet ook tastzin willen kunnen overbrengen, is 5G een voorwaarde. Daarbij kan bijvoorbeeld een chirurg op afstand een operatie uitvoeren met een robotarm, legde Fernando Kuipers, associate professor van de faculteit EWI en één van de trekkers van het Do IoT fieldlab, uit tijdens de drukbezochte bijeenkomst.

  Het nieuwe fieldlab biedt de mogelijkheden om al deze toepassingen uit te proberen, zodat snel duidelijk wordt welke innovaties werken en welke niet.

  Het Do IoT Fieldlab is opgericht door de provincie Zuid-Holland, TNO, gemeente Delft, MRDH), gemeente Katwijk, Holland Rijnland en de TU Delft.

  Bron: Emerce

EasyTagCloud v2.8