1 item tagged "soft skills"

 • ‘Als je wilt overleven als bedrijf móét je ruimte voor Big Data inruimen’

  shutterstock 139983571De toekomst van bedrijven hangt af van Big Data aldus Emile Aarts, rector magnificus van de Tilburg University. In een interview met Management Team vertelt de rector magnificus over de typen toepassingen die hij als kansrijk ziet.
  Beeld ‘Als je wilt overleven als bedrijf móét je ruimte voor Big Data inruimen’
   
  Zoals Copernicus, Darwin en Freud ons wereldbeeld hebben laten kantelen, zo gaan Big Data dat ook doen. De invloed van Big Data wordt groot, zeer groot, aldus Aarts in het interview.
   
  Process Mining
  Een van de voorbeelden die hij noemt is Process Mining. Daarmee is het mogelijk om met ‘event logs’ en andere data in het bedrijf processen in een organisatie in kaart te brengen. Hiermee is te zien hoe het een en ander werkelijk verloopt, in hoeverre men afwijkt van de processen op papier. Procesverbeteringen kunnen daardoor nauwkeuriger en sneller worden doorgevoerd.
   
  Scenario’s
  Op de vraag of managers wel leiding kunnen geven aan data deskundigen antwoordt Aarts dat ondernemers en managers wel enig verstand moeten hebben van Big Data en kunstmatige intelligentie. Maar met verstand van Big Data zijn ze er nog niet. “De informatie op basis waarvan zij beslissingen moeten, zal steeds meer worden gevisualiseerd in scenario’s. Daarmee moeten ze dus ook kunnen omgaan, wat voor de manager die het liefste informatie in een spreadsheet heeft nog lastig kan zijn,” aldus Aarts.
   
  Soft skills
  Ook worden soft skills voor managers steeds belangrijker. “Mensen kunnen zich onderscheiden door hun empathische vermogen, hun communicatieve vaardigheden en de manier waarop ze anderen kunnen inspireren. Zeker als ze aan jongere mensen leiding willen geven, die wars zijn van hiërarchische structuren en graag werken in bedrijven waar beslissingen in sterke mate collectief worden genomen,” aldus Aarts.
   
  Bron: hrpraktijk.nl, 14 november 2016

EasyTagCloud v2.8