1 item tagged "Anvato"

 • Google koopt Anvato ter versterking van cloudplatform

  Google heeft Anvato opgekocht. Dat bedrijf regelt de codering, editing, publicatie en distributie van uiteenlopende video's over meerdere platformen. De zoekgigant wil Anvato bij zijn cloudplatform voegen en de technologie implementeren in zijn eigen diensten. Hoe Google dit voor ogen heeft is niet bekend.


  Wel is bekend dat Amerikaanse televisiezenders als NBCUniversal, Fox Sports en MSNBC gebruik maken van de diensten van Anvato bij het maken en aanbieden van online video’s. Het is een dienst die Google’s eigen cloudplatform nog niet aanbiedt, dus vermoedelijk ligt hierin de reden voor de aankoop.

  "Onze teams gaan samenwerken om cloudoplossingen te bieden om bedrijven in de media en entertainmentindustrie te helpen hun video-infrastructuur te schalen en hoge kwaliteit live-video’s en on-demand content aan consumenten te bieden op elk apparaat – of dat nou een smartphone, tablet of smart-tv is", stelt Google’s senior productmanager Belwadi Srikanth in een statement.

  Het is niet bekend hoeveel Google betaald heeft voor het bedrijf. Bij zijn oprichting in 2007 haalde Anvato zo’n 2,5 miljoen dollar op in een investeringsronde, maar ondertussen zal de waarde van het bedrijf flink gegroeid zijn.

  Bron: Techzine nieuws 

EasyTagCloud v2.8