Nederland is twee plaatsen gezakt op de ranglijst van digitale economieën. De lijst is opgesteld door het World Economic Forum en in de evaluatie schrijft het dat Nederland ondanks de daling op de ranglijst nog altijd "een van de landen is die het beste gebruik maak van digitale technologieën om zowel economische als sociale doelen te bereiken."

Nederland is vooral gedaald wegens dure mobiele abonnementen en hoge kosten voor breedbandinternet. Daarnaast lijkt Nederland niet genoeg te investeren in de ontwikkeling van de digitale economie om het vlugge ontwikkelingstempo van andere landen bij te kunnen houden. Vooral op het gebied van ondernemingen, innovatie en infrastructuur liggen investeringen achter op de rest.

Tegelijk staat Nederland op een aantal plaatsen er nog altijd goed voor. Zo behoort de bevolking nog altijd tot een van de meest welingelichte van de wereld als het op technologie aankomt. Daarnaast maken zowel de regering als bedrijven daar goed gebruik van. Vergeleken met landen met een hoger BNP doet Nederland het ook goed.

118628 a1e62838 

De lijst wordt samengesteld aan de hand van onder meer aanwezige voorzieningen, kosten en sociale en economische gevolgen van de ICT-sector in een land. Belangrijk is ook de manier waarop daarvan gebruik gemaakt wordt door de overheid, ondernemingen en door eindgebruikers. Nederland is op de lijst gedaald van de vierde naar de zesde plaats en ingehaald door Noorwegen en de Verenigde Staten. Hieronder de volledige top tien.

Bron: Techzine.nl