microsoft3Microsoft presenteert een nieuwe big data oplossing op basis van de computercode R en de technologie die het binnenhaalde bij de overname van bedrijf Revolution Analytics.

Technologiereus Microsoft heeft een nieuw geavanceerd analytics platform onthuld op basis van de programmeertaal R: Microsoft R Server. De knowhow deed Microsoft vorig jaar op door de aankoop van Revolution Analytics, een provider van software en diensten in de R computertaal.

Microsoft R Server werkt met Windows, Linux, Hadoop en Teradata software. De software is gebaseerd op Revolution R Enterprise (RRE), een product van Revolution Analytics. Het pakket Microsoft R Open, dat een “verbeterde distributie van R van Microsoft” voorziet, is een voorwaarde om gebruik te maken van het R Server platform, zo stelt Microsoft.

“Microsoft R Server is een snel en kostenefficiënt professioneel big data geavanceerd analytics platform dat een waaier aan big data statistics, predictive modeling en machine learning mogelijkheden ondersteunt,” vermeldt de beschrijving van de software op het Microsoft Developer Network, waar het beschikbaar is als download voor abonnees van het netwerk. Het platform is ook te vinden op DreamSpark, het academische programma van Microsoft.