Kerstcadeau bijna 100 euro

2kerstboom222

Consumenten die kerst vieren met cadeaus geven daar gemiddeld bijna 100 euro aan uit. Een ruime m
eerderheid van de werkenden (70%) ontvangt ook van hun werkgever een cadeau.
Dit concludeert het  ING Economisch Bureau uit een peiling onder ruim 60.000 mensen. Hieruit blijkt ook dat de helft van de werkenden vrij is tussen Kerst en Nieuwjaar. Nederland draait die dagen dus 'op halve kracht'.

Bijna 100 euro

Veel consumenten gaan voor kerst in de winkel of online op zoek naar boeken, sieraden, parfums en andere verrassingen voor hun naasten. Gemiddeld geven zij hier 97 euro aan uit. De kerstuitgaven lopen wel sterk uiteen. Zo zegt bijna een kwart (23%) meer dan 200 euro uit te geven aan cadeaus voor familie en vrienden. Bij één op de zes blijven de uitgaven beperkt tot maximaal 20 euro.

Kerstpakket

Ook veel werkgevers tonen zich van hun goede kant. Zeven op de tien (70%) van de werknemers ontvangen een kerstpakket. Voor de meesten van hen (63%) was dat vorig jaar ook het geval. Een kleine groep (7%) krijgt dit jaar een pakket, terwijl ze vorig jaar nog met lege handen stonden. Zij zijn bijvoorbeeld van baan veranderd, of hun werkgever heeft besloten dit jaar wel een kerstpakket uit te delen. 30% moet het dit jaar zonder kerstpakket doen.

Halve kracht

De helft van de werkenden (50%) gaat na het uitpakken van alle kerstcadeaus weer maandag aan het werk. De andere helft neemt vrij tussen Kerst en Nieuwjaar. 

Bron: BI, 24 december 2014